Dag 16 - Morgon

Godmorgon på er alla fina! Har även idag blivit mer förkyld, det som ännu en gång höll på att gå över, det är något som händer under natten. Innan jag somnar är jag så gott som frisk och när jag vaknat igen, är jag hur sjuk som helst.

Svullen hals, tät i näsan, ont i halsen, hostar och nyser som en galning, sjuk helt enkelt. Förhoppningsvis går det även idag över under dagen, dock vill jag helst att det också förblir så. Har i alla fall snart tänkt att göra mig i ordning,.

Om ett tag är det frukost och vila, så innan dess vill jag hinna med lite roliga saker också, det betyder att ja egentligen borde börja göra mig klar nu, så att jag hinner med det jag ska. Nu får ni i alla fall ha en fortsatt underbar dag!

Dag 15 - Morgon

Godmorgon på er mina fina! Hoppas ni mår bra, samt sovit gott. Själv har jag blivit riktigt förkyld igen, det som höll på att gå över. Dock är jag inte alls förvånad, frågan är ju varför..

Har precis varit och tagit lite prover, de blev ju som sagt flyttade till idag. Det är i alla fall skönt att ha det gjort. Mellan mål och sedan lunch blir det snart. Efter det är jag fri att åka på permition. Alltså är det 12:25 bussen som gäller, hemma är jag mellan 14:00-14:30

När jag kommer hem har jag mycket att göra, bland annat, städa mitt rum. Så det ska jag försöka hinna med mellan måltiderna och vilan. Nu får ni i alla fall ha en fortsatt bra dag

Dag 14 - Kväll

Tjo på er alla fina! Hoppas ni hittills haft en bra dag! För min del har den varit ganska okej, känner mig hyfsat peppad för att gå på permition igen, imorgon, till på onsdag nästa vecka.

Dagen har väl till största del spenderats framför tv'n, men även framför datorn och lite böcker. Jag har bland annat sätt filmen "The golden compass", vilken jag kan säga var riktigt bra!  Otroligt mysig att kolla på  nu under kvällen och så.
(Bilder från google)
Snart är det dags för kvällsfika då det även då är min tur att lägga upp maten. Efter det blir det så småning om läggdags. Provtagningarna blev flyttade till imorgon, dock vet jag inte den exakta tiden, de skulle försöka lägga det under morgonen. Sedan blir det hemgång! Såklart är det ju bara under några få dagar, dock räcker det.

Dag 14 - Dag

Tjo på er alla fina! Kom tillbaka till Usö under gårdagens eftermiddag, ute hade det hunnit blivit svalt och skönt. Det är ju inte så ofta jag är utomhus nuförtiden. Ronden gick hyfsat bra idag, vägningen helt okej, trots att det kändes väldigt jobbigt.

Nu får jag i alla fall börja lägga upp maten själv, dock med hjälp och övervakning av personalen. Även det känns jobbigt, då jag känner mig som ett matvrak, när fallet är det motsatta.

Imorgon får jag återigen permition, till den 2/1/2013. Så även nyår får jag spendera hemma. Rond är det den 3/12, likaså vägning och provtagning. Sedan kommer jag få reda på hur det blir framöver. Förhoppningsvis blir jag snart utskriven

Post har jag också fått, av mina underbara vänner, blir så himla berörd av att de faktiskt bryr sig så pass mycket som de gör, älskar er alla ♥ Nu får ni i alla fall ha en underbar fortsatt dag, så hörs vi igen om ett tag

Dag 13 - Morgon

Godmorgon alla fina! Sitter just nu i mitt rum, klar för avång tillbaka till Usö. Dock är jag den ända uppe här hemma, de andra ligger fortfarande och sover, dock gör inte det så mycket, jag gillar ju att vara lite själv ibland, samt att jag inte åker tillbaka förren under eftermiddagen.

Packat har jag gjort klart, ätit har jag också gjort, fixat i ordning mig och även allt annat som måste göras, så just nu finns det alltså ingenting att göra, annat än att ta det lugnt och vänta in. Livet just nu är hemskt, men snart kommer det bli bättre, nu får ni i alla fall ha en underbar dag!

"Best of just for laughs HQ"

Har nu i över en timme suttit och skrattat, riktigt mycket också! Det här klippet är helt klart det roligaste jag sett, så himla kul. Kan helt klart säga att det är värt timmen, inget slöseri med tid!

Hittade detta gjorde jag här, tack till hofh för lite uppmuntran nu under packningen inför imorgon, då jag åker tillbaka till Usö, där jag fortfarande är inskriven. På onsdag-torsdag får jag reda på hur det blir i fortsättningen..

Dag 10 - Kväll

Hej på er! Hoppas ni haft en underbar dag. För min del har dagen i stort sätt bara flutit på. Har under kvällen luggit och kollat klart på alla missade avsnitt av julkalendern. Förutom det känns det väl bara skönt att få vara hemma. Även om min frihet inte är så pass bred, följer ju fortfarande alla regler från avdelningen, eftersom att jag endast gått på permition.

Snart är det kvällsmål som gäller, efter det vet jag inte riktigt vad som väntar. Dock får jag ju säkert reda på det hyfsat snart. Nu får ni i alla fall ha en fortsatt mysig kväll inför morgondagen

Dag 10 - Dag

Hej alla fina, har äntligen kommit hem, dock endast på permition, är alltså fortfarande inskriven på Usö. Här kommer jag vara under de två närmaste dagarna innan jag blir tvungen att åka tillbaka den 26/12, för att där spendera den närmaste tiden samt få så en skymt på min kommande framtid.

Just nu sitter jag inlåst på mitt rum, väntar på min pappa, tillsammans hade vi planerat att åka till affären för att köpa det jag behöver, samt efter schemat jag fått med mig att följa. Dock tror jag han tänker svika mig igen, såklart.

Annars har jag bara påbörjat ompackningen i min resväska. Ut med det gamla och in med det nya. Imorgon är det julafton, dock tänker jag inte delta i något, heller nyårsafton. Firande är inget för mig, längre. Nu får ni i alla fall ha det bra

Dag 10 - Morgon

Godmorgon alla fina! Idag gick jag upp vid sex, prick, blev väckt av en av personalen när hon skulle ta blodtryck, samt min puls, kolla min temperatur också. Snart är det frukost som gäller, efter det är det hemåkning på permition!

Dock finns det många regler att följa, så fritid blir det inte. De hade även sagt fel, jag får alltså inte vara hemma till på torsdag utan, tisdag var det rätta. På onsdag måste jag tillbaka till Usö.

Innan jag lade mig igår var det alltså packning som gällde, dock lämnar jag kvar lite grejer, då jag ändå kommer tillbaka på onsdag den 26/12, om tre dagar. Jag vet ju inte hur det blir efter ronden, de då har. Nu får ni i alla fall njuta av denna dag!

Dag 9 - Kväll

Hej på er alla fina, hoppas ni haft en bra dag! Själv har jag kännt mig otroligt hängig under hela dagen, snörvlande har jag staplat mig fram genom dagen. Har även fått lov att ta en ytterligare alvedon mot huvudvärken, dock har det inte precis motvärkat något alls.

Just nu sitter jag och myser framför tv'n, där filmen "Upp" visas, så det är ju lite mysigt att kolla på. Nu får ni i alla fall ha en fortsatt bra kväll!

Dag 9 - Dag

Tjo på er alla fina! Dagen har varit ganska slapp, har under en stor del av den suttit och pysslat lite tillsammans med personalen, lite småroligt, nu när jag inte längre gör det så ofta. Det var i alla fall väldigt skönt att få vara lite kreativ då och då, eftersom att det ger en mig en sådan lugnande, samt friare känsla

Jag kan ärligt säga att jag är missnöjd med allt, dock känns det ändå bra eftersom att jag för första gången på länge fått bestämma över något alls, själv, utan att någon kunnat lägga sig i ♥ Sen är det ju alltid skönt med lite nytt julgranspynt ♥

Dag 9 - Morgon

Godmorgon allesammans! Hoppas ni haft en bra natt, själv blev det lite bättre då jag både fick te, alvedon, näsdroppar och tonvis med näsdukar. Huvudvärken, halsontet, förkylningen sitter dock fortfarande kvar, ont i ryggen har jag också fått.

Idag är det sista heldagen innnan permitionen, skönt känns ju det. Så imorgon blir jag endast kvar till frukosten, efter det är jag fri att gå hem, i alla fall till på torsdag, då ag måste vara tillbaka för att vägas på nytt, samt få en ny bedömning.

Snart är det frukost som gäller, sedan vila. Redo med näsdukar det är jag helt klart. Under vilan tror jag antagligen att det blir tv-soffan, om jag inte känner mig aldeless för hängig. Nu får ni i alla fall ha en fortsatt underbar dag!

Dag 8 - Kväll

Hej på er! Dagen har varit hysat lugn, har till och med hunnit att lägga upp lite bilder, jag lovat er. Dock har jag kännt mig väldigt krasslig just denna dag. Det konstiga är att jag varken varit ute i snön, heller frusit under nätterna/dagarna.

Men kroppen är ju som alla vet lite komplicerad, samt konstig. Min vila har precis tagit slut och nu har jag ca två timmar på mig att göra lite vad jag vill innan det blir dags för kvällsmål och vila igen.

Annars sitter jag just nu bara och har det lite mysigt tillsammans med min mamma, dock finns det stor risk att jag även smittar ner henne, vilket inte är så bra, då jag vet att hon blir väldigt sjuk när hon väl blir förkyld. Det får vi alltså se till att undvika så mycket som möjligt.

Sen är det ju inte heller så lämpligt nu när hon har ansvaret på mig tillsammans med personalen, då min pappa precis fick ledigt från allt detta. Nu får ni i alla fall ha det väldigt bra, till vi antingen hörs av under under kvällen, i annat fall imorgon

Gullig julklapp av Wilhelmina

Tjo på er mina fina! Hoppas ni haft det bra! Under gårdagen kom som sagt några av mina älskade vänner för att träffa mig, liksom igår då fler underbara vänner kom på besök. Dock fick jag igår även en super gullig present, nämligen ett doftljus

Tack igen för den fina presenten

My place @ Usö

Hej på er alla fina! Tänkte bara lägga upp lite bilder på rummet jag har här, nu när jag ändå håller på. Ni har ju inte fått chansen att få se hur jag bor än, vilket kanske anses som lite tråkigt.

Just nu sover ju även min mamma i samma rum, då de tagit in en extra säng. Nu vet ni i alla fall hur jag bor!

Bilder från torsdagen 13/12

Tjo på er igen, tänkte att jag också kunde lägga upp bilderna inför volleyboll-turneringen som ägde rum under lucia, då mitt lag klädde ut sig till zombies. Trots att själva spelandet inte alltid gick som bäst är jag stolt över våran utstyrelse som gav oss en andraplats i utklädnings-delen!

(Gruppbilden lånad från facebook, samt tagen bild på mig från NA)
Sminkningen gjorde jag med hjälp av grejorna i detta inlägg.

Bilder från onsdagen den 12/12

Tjo på er mina fina! Nu har jag äntligen samlat ihop mig, i alla fall lite grann. Tänkte att jag kunde lägga upp lite bilder från den sista dagen som en fri, glad och lycklig person.
Att ta ifrån mig mitt liv var grymt, oerhört grymt, även om jag förstår att det var allvarligt, skulle jag ge vad som helst för att få tillbaka det som en gång varit mitt.

Dag 8 - Dag

Tjo på er alla fina, haft en bra dag hittills? Själv har min varit ganska lugn, nu har min pappa blivit utbytt av min mamma, samt att jag pratat med min psykolog, förmodligen för sista gången, dock vet man ju aldrig.

Har precis haft vila, under den har jag även passat på att informera min mamma om hur allt går till. Om ca en halvtimme är det mellanmål och sedan vila som gäller. Mitt liv just nu är ju så himla intressant. Ni får i alla fall ha det bra till vi ses igen, om en stund

Dag 8 - Morgon

Godmorgon mina fina! Hur mår ni, hoppas ni inte har allt för stora skador från undergången. Själv kände jag ingenting, dock blev min förkylning värre, just nu har jag både ont i halsen, samt blivit hes.

Idag kommer som sagt mamma för att byta ut pappa, tror att det känns lite skönt för honom att komma härifrån, samt att få träffa lita andra människor, bland annat mina syskon. Samtal med psykologen har jag vid halv elva.

Snart är det frukost som gäller, efter det vila. Så nu har jag ju som vanligt, något att se fram emot.. Ni får i alla fall ha en underbar dag! 

Tankar angående jordens undergång

Tjo på er mina fina! Hoppas ni haft det bra, sitter just nu och växlar mellan datorn och tv'n, där de just nu sänder filmen "Love actually". Har för en liten stund sedan ätit mitt kvällsmål, samt har vid denna tidpunkt vila. Kan även säga att jag just nu känner mig en aning trött, samt förkyld på grund av alla tårar under dagen.

Imorgon kommer som sagt mamma och byter av med min pappa, samt att jag har möte med psykologen här vis halv elva. Förutom det händer det nog inte så mycket, läraren på skolan har gått hem för julen, så ingen skola öppen här på avdelningen. Filmer har jag kollat på för fullt, så om inget annat kanske jag hinner plugga lite på egen hand. Har ju som sagt tagit med mig alla mina läroböcker från skolan.

(Bild från google)
Förutom det går ju jorden även under imorgon, eller i alla fall enligt många, själv tror jag inte så det. Men det får vi se imorgon, eller om jorden nu går under får vi ju inte veta om vi dör. Om hela världen går under finns det ju inte sedan någon som kan föra vidare den kunskap angående detta. Vet någon möjligtvis tiden då allt kommer inträffa, så att man i alla fall hinner förbereda sig. Om vi nu överlever lovar jag att höra av mig

Tja ja om jorden nu går under nu i år, flyttas ju i alla fall filmen 2012 från kategorin skräck, till humor.

Dag 7 - Kväll

God kväll på er alla fina! Många tårar har spillts ut under dagen, många tankar har gått i varv. Mötet med psykologen blev flyttat till halv 11 imorgon, samt att min mor då byter ut min far. Planeringen var till för personalen, jag kunde dock påverka besluten.

Jag får permition på söndag-morgon, blir kontaktad på tisdag för att höra hur det går, åker tillbaka på torsdag för att bli vägd, samt få reda på hur min framtid ser ut. Om jag möjligtvis blir utskriven eller ej. Egentligen hade jag velat få ut hela mitt jullov, dock får man ju inte alltid som man vill, har jag ju märkt.

Fler underbara kompisar har varit på besök idag, riktigt härligt att få träffa de också. Saknar allt och alla  Just nu sitter jag i tv-rummet och har "vila", vid sex är jag fri från mycket, dock inte allt. Nu får ni i alla fall ha en fortsatt underbar kväll!


Dag 7 - Dag

Hej på er mina fina! Hoppas ni hittills haft det bra. Just nu sitter jag som förutsatt i tv-rummet, min uppmärksamhet sitter som vanligt på min dator. Om ca en halvtimme blir det ytterligare ett möte angående framtida planer, förhoppningsvis går det också bra, att jag får mitt liv tillbaka under lovet.

På eftermiddagen blir det troligtvis även ett möte med psykologon, förrutom besöket av mina vänner  Nu får ni i alla fall ha en fortsatt underbar dag
Dag 7 - Morgon

Godmorgon alla fina! Har nu under morgonen varit och vägt mig, ännu ett bevis på att jag gått upp, blivt lika grotesk som tidigare. Har gjort mig i ordning, samt dragit på mig lite mjukiskläder, det bästa när det gäller att dölja.

tjugonde december, om fyra dagar är det jul, efter det kommer nyår, inget för mig längre. Varför ska ett groteskt odjur fira, ingen mening med det, vad finns det att fira när allt ser ut som det gör.

Under dagen kommer fler kompisar, lyckligt lottad är jag som har de alla,  mina underbara vänner De finns alltid där, liksom jag för dem. Snart kommer frukosten, som tvingas i mig skall, här finner jag ingen utväg, om inte försök på andra tankar. Ni får ha en underbar morgon!

Dag 6 - Kväll

Hej på er alla! Sitter just nu och myser vid datorn inne i tv-rummet, många timmar spenderas nuförtiden i detta rum, det är det ända rum jag inte känner mig lika instängd. Har under eftermiddagen/kvällen kollat på både "Midnight in paris" som var väldigt bra, samt "Drakdräparens äventyr" som ärligt talat var det motsatta.

Även min mor har varit här och hälsat på, mycket besök har alltså skett nu under dagen. Hon kommer igen, på fredag, då hon byter av med min far. Förhoppningsvis får jag åka hem, tråkigt nog endast på permision. Det kommer i alla fall att diskuteras imorgon. Jag kommer då även väga mig, samt få besök av två ytterligare kompisar

Jag har alltså väldigt mycket negativt att se fram emot, men även lite possitivt. Mörkt är det i alla fall ute nu, snart blir det kvällsmål, sedan vila, dusch och sömn. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll

Dag 6 - Dag

Tjo på er alla fina! Hoppas ni haft det bra! Sitter just nu på en av de, som sagt, många soffor i tv-rummet. Mina älskade kompisar var tvungna att gå för ca en halvtimme sedan, det var kul så länge det varade! Riktigt skönt att bara få vara med de, prata och kramas! Förhoppningsvis hälsar de på igen, snart

Efter mellanmålet vid två, hade jag under vilan tänkt att lägga mig och kolla på någon av de ny-lånade filmerna "Drakdräparens äventyr" och "Midnight in paris", biblioteksvagnen var här i avdelningen en liten stund innan jag fick träffa mina underbara ♥  Filmen "Ringaren i notre dame" blev ju inlämnad, tråkigt nog.

Väntetiden var inte alls kul, några minuter kan i vissa fall, som detta, vara obehärskliga, naglar in i köttet på kroppen, armar och ben. Nu får ni i alla fall ha det bra till vi hörs om ett litet tag

Dag 6 - Morgon

Godmorgon alla fina! Hoppas ni haft det bra! Själv gick jag upp för en stund sedan och sitter iordninggjord och klar på en av de många soffor här i tv-rummet. Dock kollar jag inte på tv, utan jag sitter vid datorn, som ni säkert förstod.

Idag är jag extra pigg, lite gladare än vanligt, anledningen till det är att mina underbara kompisar kommer hit för att hälsa på mig. Så otroligt snällt, älskar er 

Om jag gissar rätt blir det även filmtittning idag, troligtvis blir det då filmen "Ringaren i notre dame" med Salma Hayek och Richard Harris. Har aldrig sett den, dock tror jag att även den är toppen, liksom de andra jag velat se här. Mer uppdatering kommer under dagen, till dess får ni ha det riktigt bra!

Dag 5 - Kväll

Tjo på er alla! Hoppas ni haft en fin dag, min har som vanligt varit ganska lugn, väldigt instängd dock. Har inte varit utomhus, kännt kyla och ny luft på flera dagar. Imorgon blir förhoppningsvis dagen bättre, då mina älskade kompisar kommer för att hälsa på, även torsdagen ser lite ljusare ut, även då kommer några fina

Det är väl en av de få saker som fått mig att stå ut genom tiden jag varit här. På torsdag blir det även vägning och fredag kommer min mor, inget jag ser fram emot. Idag blev det även lite pyssel, samt filmtittning, nämligen "The blind side", en riktigt bra film. Nu ska jag i alla fall snart lägga mig, få lite sömn inför morgondagen

Dag 5 - Dag

Hej hopp på er! Haft det bra? Det får vi hoppas på! Pratade för en stund sedan med både psykologen och kuratorn, psykologen kommer dock tillbaka om någon timme eller så för att höra om jag är sugen på en ny tid, någon gång framöver. Till dess har jag i uppgift att fundera lite på just det.

Just nu ligger jag på sängen tillsammans med min dator, räddaren i nöden enligt mig. Lyssnar även på lite lugnande musik, som hjälp för att inte tänka allt för mycket. Dagens artist/grupp är ju då "Bassnectar"

(Bilder från google)
Kan även passa på att be om ursäkt för bildbristen, kommer nog troligen att vara under ett tag, nu när jag knappt orkar se min egna spegelbild. Dock dyker bilderna inför volleyboll-turneringen så småning om upp här.

Dag 5 - Morgon

Godmorgon alla fina! För min del är väl "god" att ta i lite väl mycket. Hoppas i alla fall att ni hittills haft det bra, kan ju ärligt säga att det för mig inte alls varit bra, det har ni nog säkert också redan förstått. Dock tänker jag inte låta det gå ut över er.

Sitter just nu och lyssnar på hög musik, såklart i mina öronpluggar. Om ett tag blir det att prata med en skolkurator, samt psykolog, tillsammans med dj*vulen själv. Senare under dagen blir det även vägning, inget jag heller ser fram emot.

Det här är inte jag, detta är heller inte mitt liv, allt jag någonsin velat blev bestulet, bortrövat och undansopat. När jag väl nått ett av de mål jag satt upp för mig själv när jag gått i förskolan, känt mig stolt och lycklig, drogs allt bort. När jag äntligen, för en gångs skull kännt mig bra och duktig i mig själv.

Dag 4 - Kväll

Hejsan alla fina, haft en bra dag? Det får vi hoppas på. Själv har min dag varit jobbig, riktigt jobbig. Jag var under en liten stund i skolan på våningen åvanför, sedan pratade vi även lite om hur det kommer bli fortsättningsvis.

Allt just nu är hemskt, det är knappt att jag orkar se mig själv, min spegelbild. Jag är rädd för att mina nära, anhöriga ska se mig, till det monster jag förvandlats. Det groteska monster. Detta ser jag inte längre som en sjukdom, det är inte något jag fått, det är något jag valt. Jag har valt att leva på det sättet.

Jag låter alla tro att det hjälper, dock vet jag innerst inne att inget förändrats ett skit. Vad tror de egentligen är orsaken till att jag lyder och lyssnar.
 

Dag 4 - Morgon

Godmorgon alla fina! Hoppas ni mår bra. Själv sitter jag just nu uppe i tv-rummet, gick upp vid sex och har redan gjort mig i ordning.

Idag är det måndag och om ett tag kommer jag bland annat att få kolla på skolan, prata med en psykolog, samt få reda på hur min framtid kommer se ut. Inte med hjälp av en spåkvinna utan ett par läkare.

Nu på morgonen hade jag tänkt att kolla på "Julkalendern", då jag missat flera delar med tanke på allt det här. Nu får ni ha det underbart, föhoppningsvis får även jag det lite lugnt.

Dag 3 - Kväll

Tjo på er alla fina! Hoppas ni haft det bra. Dagen har flytit på som rinnande vatten. Som vanligt blev det mycket vila, samt ätande. Jag har inte varit utomhus på ett bra tag, vilket gör mig ledsen. Jag som egentligen älskar naturen, luften och frihetskänslan man får när man befinner sig utanför låsta dörrar och bommar.

Jag har börjat vänja mig vid alla tider, måltider, viltider, fritiden. Dock mår jag inte bra här, jag gör det jag blir tillsagd även om det inte alls känns bra, jag ser mig själv växa, bli grotesk.. Om jag någonsin känt mig äcklig och grotesk är det inget som kan slå det här. Att se sig själv växa utan att kunna göra något åt det.

Imorgon blir det i alla fall lite nytt att se fram emot, jag ska ju som sagt få se skolan, men också prata med en psykolog, det händer säkert mer, dock har jag ingen direkt koll på läget.

Dag 3 – Dag

Hej på er alla fina! Sitter just nu och tar det lite lugnt här i tv-rummet. Dagen har hittills också varit väldigt lugn, bestående av ätande, samt vila. Har även idag kollat mycket på tv, film, samt pysslat med personalen. Det blev både lite ”Harry potter”, samt ”War horse”.

Min mor var idag, under en kort period här för att hälsa på, det blev som förutspått problematiskt, då hon fick lov att gå, snart drar även min far iväg, troligtvis utan protest från min del. De ville inte ha mig från första början, inget jag tvivlar på sen jag lades in.

Imorgon är det måndag, då saker och ting blir lite striktare, bland annat ska jag få kolla lite på skolan som finns här, samt få prata med en psykolog. Mer än så vet jag inte. Förhoppningsvis får jag även ta det lugnt under resten av kvällen. Riktigt roligt vore det om jag fick tid för att fortsätta julpysslandet, samt även se filmerna ”The blind side” och ”Ringaren i notre dame”.

Idag är det redan tredje advent och här sitter jag på soffan i tv-rummet, instängd i denna lokal. Åtta dagar, en dryg vecka kvar till jul. Första julen jag riskerar att få spendera här, ensam, utan familj och vänner, utan mänskliga rättigheter.

Dag 2 – Kväll

Hej på er alla fina, hoppas ni haft en bra dag! Denna dag har till största del bara bestått av ätande, samt vilande. Min pappa har hela tiden funnits med mig, dock tog han sig en liten promenad ute i staden. Bara för att jag är instängd i denna lokal behöver ju inte alla få ut för det, han passade även på att fixa fram lite nya nödvändigheter åt mig, vilket var snällt gjort.

Imorgon kommer min mor för att hälsa på, ser dock inte fram emot det. Troligtvis blir det en del komplikationer, inte särskilt ovanligt, oss emellan. Gårdagen såg ungefär likadan ut, ätande och vilande, dock fick jag då även välja ut en film att kolla på tillsammans med en av personalen, det blev i alla fall filmen ”Hugo”, kärlek vid första åsyn, nejdå men den var riktigt bra, om ni inte sett den är det en klar rekomendation.

Andra filmer jag fastnade lite för vid valet av film, var ”War horse”, "The blind side", "Ringaren i notre dame". Förhoppningsvis blir det film även ikväll, det enda som just nu får mig att må lite bättre, förutom sömnen, slippa tänka på allt det hemska.

Just nu sitter jag endast på sängen och väntar, det känns som om jag befinner mig i en parallellvärld, ingenting går ihop, aldrig har dagar inte känts som riktiga dagar. Det är inte mitt liv jag lever, utan någon annans. Något spelar mig ett spratt.

Jag passar även på att be om ursäkt för bildbristen, dock är jag väldigt sårbar just nu, vill inte att någon ska se hur jag ser ut, ens min mor. Jag känner mig vidrig, fylld av en massa dåligt. Det är knappt att jag ens själv orkar se min egen spegelbild.


Dag 1 – Kväll

Godkväll alla fina! Hoppas ni haft en bra dag! Min har bestått av många måltider, hemska måltider.
Frukost (08.00): 1 dl müsli, 1 tallrik fil/youghurt, eller 1 portion gröt, mellanmjölk.
1 mjuk smörgås/ 2 hårda, margarin,
pålägg, grönsaker, 1 glas juice/1 frukt, te.
Mellanmål
(09.30): 1 glas mellanmjölk, 1 mjuk smörgås, margarin, pålägg, grönsak.
Lunch (11.30): 1 normalportion (tallriksmodell) av dagens lunch, råa och kokta grönsaker, 1 glas mellanmjölk, 1 frukt.
Mellanmål (14.00): 1 glas mellanmjölk, 1 mjuk smörgås, margarin, pålägg, grönsak.
Middag (16:30): 1 normalportion (tallriksmodell) av dagens middag, råa och kokta grönsaker, 1 glas mellanmjölk, 1 frukt.
Kvällsmål (20.00): 1 tallrik fil/youghurt, 1 dl musli, 1 mjuk smörgås, margarin, pålägg, grönsak, 1 glas juice/1 frukt, te.


Så ser alltså schemat ut för mig, inte mycket fritid, istället är det mycket tid för vila, alltid en timmes vila antingen på sängen eller i tv-rummet, förutom allt ätande. Dock blev dagen inte som planerad. Jag råkade få i mig något jag inte är/varit avsedd för och fick ganska snart en obehaglig svullnad i halsen, samt värkningar från hals till bröstkorg, även kliande var det mycket av.

Men som sagt, planer. På måndag får jag även kolla lite på skolan, även om jag inte direkt känner för det. På onsdag planerar eventuellt mina älskade kompisar att hälsa på mig, dock kan ju mycket hända på bara några dagar. Annars längtar jag väl väldigt mycket efter att få träffa de, prata och krama om dem. Otroligt mycket betyder de för mig.

Just nu sitter jag inne på ”mitt” rum, väntar på att få ta ytterligare prover för blodtryck, samt puls. Snart har jag planerat att lägga mig, ska försöka komma upp imorgon så att jag får en bättre start, vem vet, imorgon kanske jag till och med kan njuta av morgonen.


Dag 1 – Morgon

God morgon alla fina, hoppas ni haft det bra! Gårdagen spenderades med frågetecken, 4 timmar i väntesalen på den akuta avdelningen. Vid midnatt befann vi oss fortfarande på samma plats.  Läggdags blev det i alla fall runt ett.

Väckt blev jag vid åttatiden av personalen, startade morgonen med småprat, samt koll på blodtryck och puls. Egen tid för att göra mig i ordning, följt av tvångsätande. Frukos, fika och snart även lunch. Jag som inte ens brukar äta
hälften av vad som serverades av frukosten, på en hel dag.

Nu är det mycket att se fram emot, eller enligt mig tvärtom. Jag vill hem, jag vill till skolan, jag vill träffa min familj och mina vänner. Men här sitter jag istället i en soffa i tv-rummet, med min dator på mitt knä, utan några som
helst rättigheter. Inlåst på lokalen, utan frihet.

De sista orden

Hej på er alal fina! Jag hoppas innerligt att ni haft en underbar dag, det här blir det sista jag säger innan jag läggs in. Där kommer jag att spendera min närmaste framtid, för att försöka bota ätstörningen jag har. Jag kan ärligt talat säga att jag är livrädd, för vad som kommer hända, samt vad de kommer göra med mig.

Allt är färdigpackat och nu väntar jag på taxin som kommer att hämta upp mig kvart i sex. Jag vill verkligen inte, jag vill varken missa skolan eller vara borta från mitt hem, mina vänner, min familj. Jag har inte längre något liv, ingen egen vilja, åtminstonde ingen som bryr sig om.

Nu får ni ha en fortsatt fin framtid. Det är osäkert om det finns tillgång till nätverk på stället där jag kommer befinna mig. Även hur lång tid jag kommer befinna mig just där. Instängd i en lokal, låsta dörrar, det är inget liv.

Inget pris utgivet till mig, dock är jag glad över att jag kommit vidare, samt fått ett riktigt fint A i betyg för novellen. Turneringen gick inte heller superbra, dock var det kul ändå, bilder kommer så snart som möjligt

Hjälplös mot skiten

Hej på er! Hoppas ni mår bättre än jag. Har precis kommit hem från Örebro, fick lov att åka in för lite prover, samt lite samtal. Nu är allt beslutat, inläggning ett tag framöver är det som gäller. Troligen blir det här ett av de sista.

Nu måste jag lite fort fixa allt inför imorgon, däribland pröva zombie-sminkning, samt packa ner kläder och annat användbart. Sista skoldagen för mig imorgon, kanske får jag även permision till jul, annars är det enbart det som gäller.

Nu får ni ha en superfin kväll, ni som kan. Ni som har ett eget liv att bestämma över.

Lyckan mitt i allt

Tjo på er! När livet är som sämst, kommer ett litet paket med posten, hur hemskt allt är, gör just det paketet, det jag väntat och längtat efter, mig så glad. Glatt kan jag nu säga att mitt latex, samt fejk-blod kommit!
Nu när detta är fixat, kläder färdigfixat och klart, saknas endast pappers/näsduksservetter, smink, samt fondation, Dock kan sminket och fondation fixas på annat håll. Vilket resulerar i att jag är redo inför min del i volleyboll-turneringen!

Oändlig besvikelse

Tjo på er alla fina! Hoppas ni haft en bättre dag än mig. Som under resten av veckans mornar började även denna bra, dock höll det sig heller idag.

Ärligt kan jag nu säga att jag gett upp allt, jag är klar, klar med detta meningslösa kämpande, det kommer inte att bli bra, jag lever i min egna bubbla där jag inte märker av omgivningen. Hjälpen jag får känns meningslös, det hjälper helt enkelt inte, imorgon kör jag vidare med mitt, detta har inte hänt, när dagen då min kropp säger ifrån för sista gången, kommer, välkomnar jag då med öppna armar, ingen protest. Orkar helt enkelt inte mer.

Att inte ha någon som helst kontroll, att ständigt vänta på besked från läkare, det är inte ett liv. Mitt liv är inte längre mitt. Jag lägger ner allt nu. Ingen kan tvinga mig, spelar ingen roll hur mycket de tror det. Det går inte att använda tvång mot en människa, en person med egna viljor och känslor.

De har redan tagit bort min idrott och dans, idag missade jag min dansuppvisning, den jag övat så många gånger inför, på torsdag missar jag volleyboll-turneringen, även den jag övat inför. Bortkastade timtal jag lagt på kliniken, inte mer. Flera timmar från skolan, inget jag vill missa.

Nu när jag vant mig vid att inte träna på fritiden, skapat hav av tårar och accepterat. Nu räcker det, ni kan inte ta ifrån mig även det här. Jag har fixat och grejat, försökt att göra situationen så bra som möjligt, byggt upp en mur av förväntningar och så kommer de, vipps så var det ur vägen. Ha visst "Det var inget vi planerat", ska jag gå på det? Hitta någon annan att köra med, för jag är klar, tänker inte vara kvar en ynka minut.
 

Härlig morgon x2

Godmorgon alla söta! Hoppas ni haft en bra natt, samt sovit riktigt gott. Själv kändes det riktigt skönt att komma upp som en pigg och glad människa, andra dagen i rad. Förhoppningsvis fortsätter det också på samma sätt!

Har precis blivit klar, packat min skolväska och väntar på att klockan ska bli 09:05 då jag går till måltidenshus-busshållplats för att ta 09:25 bussen eftersom att vi även på tisdagar har sovmorgon till 10:25. Dock får jag gå ifrån 11:20 för att ta 11:35 bussen, då jag även idag ska på ett möte med kliniken i Örebro.

Fick förresten ett litet sms från företaget jag köpte mitt latex, samt fejkblod, att det blivit utskickat, så förhoppningsvis kommer det imorgon, om inte idag. Nu är det ju som sagt pappersservetter, smink, samt fondation som saknas, kläderna är fixade, ska dock läggas fram, frisyren är även den bestämd. Vilket jag kanske kan fixa fram idag.

Idag är det den 11 december, snart är det lucia, samtidigt som volleyboll turneringen äger rum, förutom det får jag även då reda på om jag vunnit/inte, med mitt bidrag. För er som inte vet är den baserad på mig själv, släng gärna in lite kritik på den. Nu får ni i alla fall ha en superdag!

Never expect to much

Tjo på er alla! Hoppas er dag varit bättre än min. Precis när jag trott att det inte kunnat bli bättre, hade jag rätt. Allt har gått helt emot vad jag velat. Någon har definitift haft något emot mig just idag.

Till att börja med fungerade knappt någonting alls på min dator, krångel både hit och dit. Fryst har jag gjort oerhört mycket, tjat från föräldrar, påminnelser av mötet imorgon, samt att när jag väl kommit till skolan insåg jag att jag faktiskt kunnat ta 11:40-bussen istället för 09:25, eftersom att vi började 12:45.

När jag väl kom hem från skolan och skulle hänga upp lite kläder, insåg jag att det saknades en strumpa, jag som precis blivit ordentlig igen! När jag väl inte trodde dagen kunnat bli värre, inser jag att blider jag tagit under morgonen, samt tänkt lägga upp, raderats!

Just nu sitter jag i alla fall på soffan med ett humöret -100 på 1-10 skalan..Förhoppningsvis blir morgondagen bättre.

Sweet mornin'

Godmorgon på er mina fina! Hoppas ni sovit gott, idag blev det en tidig uppgång för min del, trots att jag inte börjar förren 12:45, jag har både sovmorgon, samt att min första lektion blivit inställd

Morgonen har för min del i alla fall börjat väldigt bra, känner mig både piggare och gladare om jag går upp några timmar tidigare, men det är ju såklart olika för alla och ingen har rätt att trycka ner någon på något sätt bara för att den tänker/agerar annorlunda.

Snart, på torsdag är det turnering, samt utklädnad som gäller. Har beställt hem både latex, samt fejkblod som förhoppningsvis kommer fram lagom till turneringen. Kläderna jag ska ha är även de fixade och klara, frisyren är utlistad, nu saknas bara pappersservetter, smink, samt fondation

Nu får ni i alla fall ha en fortsatt bra dag, förhopningsvis fortsätter även min på samma spår!

Från gårdagens shoppingtur med Wilhelmina

Tjo på er alla fina! Hoppas ni haft det bra! Har precis kollat klart på det nyare avsnittet av "Drop dead diva", så nu känner jag mig oslagbart glad!

Nu hade jag även tänkt att lägga upp bilder på allt jag köpte under gårdagen, då jag spenderade timtal tillsammans med Mina (Wilhelmina) på marieberg galleria. Mycket nytt blev det och själv är jag väldigt nöjd!

Mycket fynd gjordes alltså på Cubus, Kappahl, Ginatricot, Lindex, samt Kicks, härliga fynd var det också!


Mysig morgon

Godmorgon alla mina fina! Morgonen började bra, lugnt och skönt har det då varit. Just nu känner jag mig väldigt pigg, samt ovanligt glad, det var riktigt länge sedan det

Blev för ett tag sedan klar, härligt var det att ta en lite längre dusch nu på söndags morgonen. Imorgon är det en ny dag, samt en ny vecka, dock ska jag försöka att göra det bästa av just denna

Nytt på nytt

Tjo på er mina fina, hoppas ni haft en superbra dag! Själv har min varit toppen! Många timmar har spenderats tillsammans med Mina (Wilhelmina) på marieberg galleria, kan även säga att det varit sprängfyllt med folk.

Mycket har jag hittat, kan även säga att jag aldrig köpt så mycket som jag gjort idag på endast en shopping-dag, fem påsar blev det totalt. Två par jeans, blandade underkläder, fyra stycken toppar, samt lite smink. Nödvändigt och bra! (Bilder kommer imorgon, i bättre ljus)

Denna dag har alltså blivit lyckad, nu hade jag snart tänkt att kolla ut lite blandat inför "Lucia bollen", kommer ju som sagt inte att vara med på själva turneringen på grund av förbudet (som hjälp för mitt tillstånd), dock kommer det istället att handla mycket om utklädandet och sminkningen.

Nu under kvällen har jag annars tänkt att fixa med lite saker som behöver göras, t.ex. städa mitt rum, samt tvätta lite kläder. Plugga lite om jag orkar, annars läsa mer ur boken. Ni får i alla fall ha det bra till vi hörs imorgon!

Sending the day with Wilhelmina

Tjo på er igen! Hoppas ni haft en mysig morgon! Själv har jag spenderat morgonen i lugn och ro, fixat i ordning mig själv. Brukar alltid hjälpa mig att må lite bättre!

Idag om inga planer ändras spenderas en heldag tillsammans med Mina (Wilhelmina), då vi ska iväg för att shoppa, samt ha kul! Vilket jag sett fram emot ett bra tag

Förhoppningsvis får även ni en underbar dag!

8 December 2012

Godmorgon på er alla! Uppe är jag nu, pigg är jag också, det känns underbart eftersom att det var ett tag sedan sist. Dock vet jag att snart kommer vara lika slutkörd som under de senaste veckorna.
Jag känner mig glad, trots att jag fallit in på fel spår. Dock är jag rädd för hur det kan bli, samt vad som kan hända. Att min tid snart är över, glider mot döden. Läste förresten en bok igår "Decembergatans hungriga andar" skriven av Ulrika Lidbo.

Vilken gör mig skräckslagen eftersom att jag på vissa ställen kan känna igen mig, nu gråter jag inte denna gång av att boken är sorglig, nu gråter jag istället för att jag är rädd, att även min tid snart är över, att livet för min del snart är slut. Hoppas ni annars haft en bra natt, samt sovit gott!

Vidare på "Lilla nobel"

Tjo på er mina fina, haft en bra dag? För min del har den varit ganska okej, väldigt lugn och slapp. Provet gick väl sådär, förhoppningsvis får jag ett bra resultat
 
Nu är det i alla fall fredag, vilket känns underbart! Ikväll hade jag tänkt att sätta mig ner och plugga, känner mig väldigt efter trots att jag egentligen inte är det. Dock är det troligen på grund av att jag missat otroligt många lektioner, samt fått gå ifrån, när det gäller mina möten met kliniken och blodprovs tagningar.

Kan även glatt säga att mitt bidrag, min novell gått vidare på "Lilla nobel", vilket verkligen gjort mig glad! Det är ju som sagt fredag, därför har jag även tänkt att njuta. Imorgon, om inte ändrade planer dyker upp, blir det något jag verkligen sett fram emot! Nu får ni i alla fall ha en fortsatt bra början på slutet av veckan! Passar även på att be om ursäkt för bildbristen som uppstått

Hårdplugg till midnatt

Tjo på er alla, hoppas ni haft en bra dag! Min har då varit helt okej, som alla vanliga torsdagar har jag endast haft två lektioner, matematik och idrott. På grund av mitt tillstånd har jag liksom de senaste idrotts/specialidrotts/dans-lektionerna inte haft tillstånd att delta.

Jag kom i alla fall för en liten stund sedan hem från skolan, idag har det varit många timmar tillbringade i hällefors. Satt ju nämligen och väntade på att klockan skulle bli fyra, då det blev filmmys, samt  tacos tillsammans med min (SA1) och NA1. Roligt har det varit och klart värt det, var det!

Nu har jag snart tänkt att sätta mig och hårdplugga inför morgondagens historie-prov, förhoppningsvis går det även bra för mig, samt de andra. Nu får ni ha en fortsatt trevlig kväll!

5 December 2012

Tjo på er alla fina, hoppas ni haft en bra dag! Själv har min varit lite jobbig, av anledningen att jag känt mig lite sliten och trött, eller rättare sagt väldigt.

Dock bestod dagen av endast två lektioner, religionskunskap och historia, samt specialidrott. Under håltimmen satt jag som sagt tillsammans med vänner och pluggade.

Just nu ligger jag insvept i flera täcken, samt håller om min kära värmekudde. Snart hade jag tänkt att sätta mig och plugga ett tag, innan det blir dags att sova. Nu får ni ha en fortsatt bra kväll!

Små-plugg på G

Tjo på er alla, hoppas ni haft det bra! Själv har jag bara suttit och tagit det lugnt. Kallt är det också vilket gör att jag måste sitta insvept i min ytterjacka. Till en viss del är det lite skönt, dock kan det även kännas lite jobbigt.

Just nu sitter jag dock tillsammans med vänner i hörnet av ett av de många rum på skolan, samt försöker plugga. Varför inte, när man vet att man måste, samt har tid till det. När man senare kommer hem kan man då använda tiden till annat. Ni får ha det bra till vi hörs nästa gång!

Håltimme till halv 3

Tjo på er mina fina, hoppas ni haft en bra början på dagen! Själv sitter jag just nu i ett av ed många klassrummen här på min skola. Hade för en stund sedan lektion i religionskunskap, dock har både mina lektioner i svenska, samt samhällskunskapslek blivit inställd.

Alltså börjar min nästa lektion, historia, vid halv tre, Till dess blir det att ta det lugnt tillsammans med mina vänner. Annars sitter jag bara och darrar tänder. Nu får ni ha en underbar dag!

7 O'clock

Godmorgon alla fina, hoppas ni sovit riktigt gott! Själv gick jag upp för ca en halvtimme sedan, har dock inte gjort något annat än att slå på datorn, samt sätta igång lite musik.

Idag blir det en nästan helt normal dag för mig, religionskunskap nu på morgonen, följt av svenska, historia, samhällskunskap. Efter det har jag som vanligt specialidrott, dock blir det endast att kolla på för min del. Det är ju ändå en lektion, vilken jag inte tänker missa bara för att jag inte får vara med i själva aktiviteterna. Där kan de inte stänga mig ute.

Imorgon är det torsdag då jag bara har matematik, samt idrott, dock blir det för min del att kolla på även då. Trist kan jag ju säga att det är, jag som älskar idrott. Efter skolan blir det även ett ytterligare blodprov. Senare under dagen hålls även lite roligheter av vår (SA1), samt NA1's klassföreståndare. Så det blir kul!

På fredag händer ingenting speciellt förutom att jag har ett historieprov direkt på morgonen. På lördag blir det riktigt roligt, sedan på söndag hade jag tänkt att plugga, eller något liknande i alla fall. Idag får ni i alla fall ha det bra! Hoppas även att ni läst min novell, lämna gärna lite kritik!
 

Längtan till att vara den man vill vara (Min novell till "Lilla nobel")

Jag heter Josefin och det här är en sann historia om mig och mitt liv. Jag föddes och växte upp i Sveriges näst största stad, flyttade sedan till en mindre ort mitt ute i ingenstans, knappt att jag vet vad den heter, jag som nu bott här i flera år.

Jag har alltid varit en glad person, en person utan hat och orättvisa, utan en massa eländiga hemligheter. Som liten var jag väldigt blyg och tyst, rädd för andras åsikter, rädd för möjligheten att bli skadad. Ordens sätt att döda, inte direkt, men inom sin tid.

Många gånger blev jag utstött, själv, ensam och utlämnad, utfryst och osynlig. Jag ville bli sedd och älskad för den jag var, dock uppfyllde jag inte de andras krav. Krav, det är det som lett mig in på denna bana där jag nu står, hemska krav, ett betyg man får som värderar hur pass bra man duger som person, som människa på denna jord.

Dagar blev till månader och månader till år, allt går vidare men lämnar sina spår. Jag fick en vän, sedan två, nu har jag många och inte längre få. Med tiden växte jag upp, från barn till tonåring, förutom mitt utseende förändrades även min personlighet. Jag utvecklades allt efter problemen som tonåren medförde. Dock förblev min självkänsla på lägsta nivån. Som ett moln, låg nu sorgen över mig, utan flyktväg åt något håll och jag var på väg in mot döden.

”Jossan!” Ropade mamma. Min mamma som alltid går upp vid solens uppgång, eller rättare sagt klockan sju. Alltid pigg och alert, redo att väcka alla andra om så behövdes.  ”Jossan! Du måste upp nu” Hörde jag mamma ropa igen, dock med lite större oro i rösten denna gång. En hand tog tag i mig och jag skakades om. Mitt medvetande vaknade till liv och mina ögon öppnades långsamt. Bländad av ljuset och död i kroppen försökte jag långsamt lyfta mig upp.

Sliten och trött var jag allt efter gårdagens hemkomst. Under tre hela veckor hade jag varit på en resa till Spanien. Medan jag kvävs av en saknad av både värme och kusiner, känner jag hur mina ådror fylls av kyla, hur jag långsamt fryser till is. Trots kylan är det ändå sommarlov, vilket chockerar mig varenda gång jag tänker på det.

Min mamma kramar mig hårt och släpper mig, för att sedan se mig djupt i ögonen. Ur hennes underbart stora och bruna ögon sipprar massvis med tårar, samtidigt som hon med en darrande röst viskar ”Jag trodde att du var borta för gott..”. Nu för tiden är min mamma mycket mer rädd och orolig. Inte heller hon är den glada person som hon en gång varit. Allt, även det minsta lilla tas på stort allvar, det jag förstår nu. Att ett liv är så skört, så lätt att mista.

Men det är ju klart att man reagerar på det sättet om man tvingas se på medan sitt barn sakta, men säkert tynar bort. Känslan av hjälplöshet är outhärdlig vid ett sådant tillfälle. Vad man än säger eller gör, når det ändå inte fram. Som signaler borttappade i universum.

 Ljuset lyser upp mitt rum, där jag sitter i min säng, hand i hand med min mor. Hon klämmer hårt och går sedan ut genom dörren som hon lämnar på glänt. Yrvaket ställer jag mig upp och möts direkt av en spegel. Något man bör känna till, är mitt beroende av speglar. I endast mitt rum finns det tre stora, samt funderar på att skaffa fler.

Jag granskar mig själv länge. Om jag ska vara ärlig så har jag gått ner en del sedan jag åkte iväg. Jag trivs mer med mig själv, som om jag är en ny men samtidigt samma gamla Josefin. Min självsäkerhet är större, samtidigt som min viljekraft blivit starkare. Den största förändringen med mig själv är trots allt mina vanor.

Jag plockar med mig ett par tofflor, min handduk, samt min badrock och släpar mig sedan mot toalettrummet. Jag borstar mina tänder och tvättar mitt ansikte noggrant. Mina kläder lämnar jag som en hög mitt på golvet och ställer mig sedan i duschen. Så fort varmvattnet är påskruvat släpper allt, tankar svävar runt omkring.

Utseendefixerad har jag blivit angående mig själv, mål skapas och slutförs, träningen och vågen har också fått en större roll i mitt liv. Mina måltider har förminskats och vissa delar raderats. ”Nyttigt och hälsosamt, helt utan fett” är mitt nya motto. Månader gick och situationen förvärrades. Kontrollen jag alltid haft, var helt plötsligt borta.

Lögner var inte längre ovanliga, för både mig men också de andra. Jag ljög om mitt tillstånd, samt förträngde det sanna. På bara några månader hade det omöjliga hänt. Jag, ansvarsfulla Josefin hade fått en ätstörning. Alla varningar jag fått, jag borde lyssnat. Från något inte så betydelsefullt har det gått över till livsviktigt.

Min längtan efter att vara den jag vill vara, att uppfylla alla krav jag bör, är det som lett mig hit. Tankar på mat snurrar alltid i mitt huvud, vad jag bör och inte, få i mig. Det lättaste är att inte alls äta. Den underbara känslan av svält, friheten från det dåliga. Då ingen ångest, panik eller snabba hjärtslag uppstår. Heller dunkande känslor, samt kvävande behov. Min rädsla att gå upp i vikt och bli fet. Att bli den odugliga Josefin, jag tidigare var. Dock vet jag vart vägen leder, vi vet alla det rätta svaret.

Än en gång ställer jag mig på vågen, jag blundar och hoppas, medan den tänker efter, min totala vikt. Mitt hjärta slår snabbare och mina tankar går upp i varv. När summan äntligen blir synlig och jag brister i ett skratt. Att en minimal minskning kan skänka mig en sådan glädje, trots att jag vet innebörden kan jag inte hejda mig.

Jag kollar upp och möter min spegelbild, jag lyser av glädje, jag vet att det är fel, dock kan jag inte förmå att bli lycklig. Jag känner mig så fin, bättre än förut. Träning har blivit mitt liv och jag känner mig bra. Dans på måndagar, specialidrott på onsdagar, idrott på torsdagar, egen träning på helger, gymmet blir det även snart. Starkare, friare, lättare är det jag mig känner.

Dock kommer man som alltid till en viss tidpunkt i livet då kroppen reagerar, samt säger ifrån. Jag har många gånger drabbats av bortdomnade kroppsdelar, yrsel, samt inte nog med ork. Känslor om att bara försvinna finns alltid här, få ett slut på alla ständiga begär.

Uppsökt av skolsköterskan, möten med klinik, inläggning på sjukhus för att göra lite bot. Förbjuden till idrott, mitt liv, har jag blivit. Specialbehandlad i skolan och ständigt bevakad. Det var inte det jag ville.

Nuförtiden bryter jag ofta ihop, tårarna rinner utan att få ett stopp. Jag mår inte bra som jag alltid trott, det vet jag nu, jag är sjuk. Jag har en psykisk störning, är en mentalt sjuk tjej. Att känna alla blickar är inte min grej. Att bli dömd till ett missfoster, eller freak. Jag är ingen psykopat, det är ju jag, Josefin.

Mina vänner de stöttar, även min familj, mina lärare hjälper så mycket till. Att de ska må dåligt är inget jag vill, speciellt när felet är mitt eget. Detta tjänar inget till, mitt öde är att dö, om så ingen vill.

Omgivningen är ofta orolig, däribland min familj. De försöker intala mig det rätta, även om det inte vill gå in. Allt som hörs och sägs, flyger mig bara förbi. Jag befinner mig i en ond cirkel, som inte vill brytas vid. Jag är fångad nu och för alltid, det finns inget att göra åt.

Tiden hade rusat förbi och plötsligt var det december. Snön låg fint på marken, kallt var det då också. Ensam var jag hemma, beundrade min magra kropp. Hur kan man må så bra, av något så fasansfullt? Bli så lycklig, av en liten viktnedgång? Tankar susade förbi, berörde mig inte ett dugg.

I vardagsrummet stod jag nu, då jag hörde ett dunkande ljud. Jag väntade till jag hörde en ytterligare innan jag sedan skyndade mig ut. Ljudet jag tidigare hört kom från familjens kanin, där min älskling låg i sin bur. Hans ansträngningar var synbara, han mådde inte bra. Paniken flödade och tårarna rann, jag var skräckslagen, visste inte hur jag skulle ta mig till. Samtal ringdes och han flyttades in, någonstans var jag medveten om vad som höll på att hända, men ville inte att det skulle ske.

Nu satt jag stilla på golvet, med min ängel i min famn. Efter hela min ansträngning, var jag väldigt slut, jag visste inte om något skulle hjälpa eller om jag orka stå ut. Min mor och syster rusade in, försökte göra sitt bästa, men allt var redan slut. Han tog ett sista andetag, huvudet föll sedan bak, min ängel var borta för gott.

Familjen kom hem, vi sörjde alla fem. När min äldre bror tårögd och helhjärtat kollade på mig och sa ”Det får inte hända dig också Josefin…”. Jag lovade inte något, det var alldeles för svårt, någonstans visste jag ju redan svaret, på hur det skulle komma att bli. En vacker dag mitt i december, någon vecka efter min ängels bortgång. Förlorade även jag livet. Till vilket pris? För att bli den jag alltid velat vara, den smala Josefin. Begravd blev jag tillsammans med vår kanin, det såg min familj till.

Nu sitter jag på ett moln, högt uppe i det blå, klappar på lille ”Bubben”, får en slick då och då. Vakar över mina kära tillsammans med min plutt, samt funderar på det som hänt. Nu behöver jag inte längre lida, inte längre besatt av min vikt. Allt är bra, så som det ska, även om jag nu är död. Detta var mitt öde, det visste nog alla långt inne.

Livet går vidare, för de som sett på. Jag är nu borta och snart även glömd. Detta är sådant som händer, finns inget att göra åt. Hos mig finns ni kvar, i all evighet, det ska ni vara så säkra på. I mitt hjärta har alla en plats, stora som små. När er tid är över är ni välkomna att hälsa på.


Angående den nya kategorin "Personligt"

Tjo på er mina fina! Har precis lagt till en ny kategori här i bloggen, med rubriken "Personligt". Där kommer  alltså allt personligt berörande mig läggas in, så för de som är sugna på att lära känna mig bättre är det det bästa stället att gå in på.

Just nu är den ju såklart tom, dock kommer jag bland annat att slänga in min novell om ett litet tag, just av den anledningen att jag skrivit den utifrån mig själv. Även frågeställningar kommer samlas där, men ni får hålla lite utkik efter nya uppdateringar. Nu får ni ha det så bra!

Mötet med kliniken

Hejsan hoppsan allihopa! Hoppas er dag varit så bra den kunnat bli, själv har skoldagen för min del varit ganska kort, fick lov att gå ifrån första lektionen efter en dryg halvtimme för att hinna med bussen till Örebro.
Kallt har det också varit, det kan jag helt ärligt säga. Just nu mår jag lite halvdåligt, känner mig ganska sliten och trött så snart blir det nog läggdags för min del. Dock har tänkt att plugga lite innan dess, samt se dagens missade avsnitt av julkalendern. Nu får ni ha en fortsatt bra kväll!

4 December 2012

Godmorgon alla fina, hoppas ni haft en underbar gårdag, samt natt! Själv har jag precis vaknat, riktigt skönt är det att ha sovmorgon. Idag blir det några timmar i skolan, sedan är det möte som gäller igen. Så med 11:35 bussen tar jag mig till Örebro. Det här börjar bli riktigt jobbigt, jag som inte gillar att missa skolan och inte gjort det alls tidigare, känner en väldigt press.

Igår kväll blev jag förresten klar med min novell, så den kommer jag att slänga upp här vid bästa tillfälle. Har skrivit den utifrån mig själv och jag hoppas innerligt att ni gillar den. Man ska ju som sagt, på min skola, lämna in ett bidrag till "Lilla nobel", som hålls samtidigt som nobelfesten. Förstapris vinnaren kan vinna 500, andra 300 och tredje 200 kr.

Dock skriver ju inte jag bara för att vinna utan för att jag faktiskt tycker det är kul. Nu får ni ha en fortsatt bra dag, måste ju hinna göra mig iordning inför denna dag.
 

Första advent

Tjo på er alla fina, hoppas ni mår, samt haft det bra! Har själv varit med om lite tråkigheter nu under helgen och har därför inte haft tillräckligt med ork för något alls.
Klart att känslorna håller i sig ett bra tag framöver, dock har denna dag troligtvis blivit så pass den kunnat efter detta. Har även bakat lite lussebullar under kvällen, vilket kändes mysigt nu under advent.

Imorgon börjar jag skolan vid 12:45, vilket betyder att jag kan ta det lugnt under morgonen. Dans under eftermiddagen blir det heller ingen, på grund av förbudet från läkarna. Även det känns väldigt jobbigt, dock får jag göra det bästa möjliga av situationen.

Nu får ni i alla fall ha en fortsatt underbar kväll, själv ska jag sätta mig och plugga lite innan det blir läggdags även för mig

Julkalendern: Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst

Tjo på er alla fina, hoppas ni haft en mysig början på dagen! Själv tog jag mig en varm och skön dusch, passade även på att lägga håret i inpackning, samt tagit på mig lite mysiga kläder, men även värmt lite vatten till min värmepåse

Har precis kollat klart på den nya julkalendern, tyckte inte att den var den bästa, dock var den heller inte den sämsta. Sen så är det ju alltid mysigt julkalendrar, vilket gör att jag gör små undantag för de. Appropå julkalendrar, igår skaffade min pappa in godiskalendrar, dock vet jag inte riktigt hur jag ska göra med den.

Idag har jag planerat att göra ganska mycket, men vi får se om det blir av. Förhoppningsvis blir jag klar med det allra viktigaste, dock vet man ju aldrig vad som kan hända under dagen. Ni får i alla fall ha en toppen dag!

1 December 2012

Godmorgon alla fina, hoppas ni haft en underbar natt! Idag är det första december och det innebär att julkalendern drar igång. Vilket i sin tur är ett ett tecken på att julen snart är här Snön ligger fint på marken, så vacker men så kall. Grannhusen lyser så ljuvligt av belysning och snart gör även vårat. Det är en ny månad, samt nya mål som sätts upp, vissa stora och vissa små.

Jag ska försöka att inte känna mig så ledsen och nere, fokusera på det som gör mig glad. Jag ska göra det bästa av vad som återstår av mitt liv, dock blir det svårt nu när en viktig del blivit bortrövad.

Massor med planer är inbokade, några var och vissa är kvar. Den 6/12 blir det mysdag efter skolan med NA/SA1, som blivit framordnat av våra klassföreståndare. Den 8/12 blir det händer det något riktigt roligt, som jag ser fram emot! Någon gång efter jul blir det återträff med min konfirmationsgrupp, vilket jag också ser fram emot!

Appropå återträffar, blir det även en under sommarlovs-perioden med min klass från förskolan-femman, så det blir kul det med! Har även planerat att gå på Justin Bieber konserten i globen i april, vilket är ett måste! Som sagt, mycket planer och det finns mycket fler, nu får ni ha en underbar dag!

RSS 2.0