#174 Daily boost

 

Vitamin E Oil

Hej på er mina fina! Hoppas ni hittills fått er en riktigt härlig start på denna lördag och helg! För min egen del har dessa senaste dagar, liksom planerat, spenderats med en hel del studier. Mitt i allt studierande, droppade ett litet paket ner i brevlådan, innehållande E-vitamin, i form av olja, som jag vid ett tidigare tillfälle klickat hem från iherb
E-vitamin har många fördelar, både genom invärtes och utvärtes bruk. Men då denna produkt är framtagen för utvärtes bruk, samt inköpt med fokus på min hud, kommer jag nu att nämna några av dessa fördelar, för huden.

Att regelbundet använda sig av E-vitamin, på huden, förbättrar både texturen, men det hjälper dig även att bli av med olika typer av hudproblem. Samtidigt som E-vitamin återfuktar huden, har denna vitamin förmågan att läka, behandla, samt bleka ärr, både från brännskador och acne. Denna vitamin har även förmågan att behandla hudbristningar, hudfläckar, psoriasis och eksem. Men även förebyggande av rynkor och hudcanser. Mer om fördelarna med E-vitamin, kan ni läsa här.

Som jag vid ett tidigare tillfälle nämnde, tog jag en paus från användningen av African Black soap, samt återgått till den tidigare produkt, Neutrogena visibly clear pink grapefruit daily scrub,  för att se om detta gjorde någon skillnad. Vilket det även gjorde.

African Black soap, var helt enkelt för fet, i kombination med mina dagliga hudprodukter, propyless och kortisonsalvan betnovat. Men jag har även lagt märke till att denna daily scrub, istället är för stark och uttorkande, för min hudtyp, då jag på morgnarna vaknar upp till ett stramande ansikte. 

Därför har jag under den senaste tiden kollat runt, i mån om att finna en naturligare produkt, samt funnit The Body shop's Tea Tree Oil serie. En serie produkter, som jag planerar att investera inom. Förhoppningsvis uppfyller dessa produkter alla mina förväntningar.
 

Min studentkryssning

Hej på er mina fina läsare! Hoppas ni alla fått er ett riktigt fint avslut på den gångna, samt en toppenstart på denna nya vecka! För min egen del sparkades denna vecka igång, med studentkryssning arrangerad av Fun Cruises, tillsammans med goda vänner och övriga studenttagare!

Efter en biltur upp till Örebro, samt en gemensam busstur mot stockholm, var vi entligen ombord på färjan M/S Galaxy, där studentkryssningen skulle hållas. Väl ombord, lämnade vi våra packningar på hytten, tog oss en sväng förbi taxfree, samt festbuffén, för att därefter göra oss iordning för en natt med festligheter.
När klockan slog fem, begav vi oss mot frukostbuffén, för att sedan slockna i våra sängar. Förmiddagen spenderades, till skillnad från natten, på ett lite lugnare sätt. Bland annat genom ännu en tur förbi taxfree, där jag fann detta underbara smycke!
Hemkommen och slut i både kropp och själ, var det bara att lägga sig för kvällen. Nu väntar mig ett fortsatt sportlov, fylld med studier. Ni får ha det så bra, så hörs vi igen om ett tag!
 

Världens finaste lillasyster

Denise, min älskade lillasyster, helt och hållet underbar, inifrån och ut ♥
 

Valentine's day

Hej på er mina fina läsare! Hoppas ni alla hittills fått er en riktigt fin alla hjärtans dag! För min egen del, sparkades denna dag igång med en härlig sovmorgon, samt en godare frukost på bäddsoffan. En riktigt bra start på dagen, om ni frågar mig!

Då det är alla hjärtans dag, ville jag visa extra mycket kärlek även till mig själv, detta genom att ta en extra lång och varm dusch, samt genom att lyxa till det med både hårinpackning och pedikyr. Jag kan även påpeka att denna helg förblir pluggfri, vilket för min egen del är väldigt ovanligt.
Istället för att studera, har jag bland annat hunnit med att prova ut både kläder och smink inför studentkryssningen, på måndag. Men jag tog mig även en tur ut i den närliggande skogen, tillsammans med min älskade syster Denise, för en mindre fotosession. Bilder kommer i nästa inlägg.

Efter en riktigt härligt för- och eftermiddag, väntar mig nu en lugn lördagskväll tillsammans med min älskade familj. Ni får ha det så bra, så hörs vi igen om ett tag!
 

Ishockeymatch på Pihlskolan

Hej på er! Under onsdags eftermiddag, anordnade Pihlskolan en ishockeymatch mellan elever och lärare på skolan. Oturligt nog vann lärarlaget, med 9-4 poäng. Men vad gör det, när vi hade roligt!

Bilder lånade från facebook.
Trots att ishockey inte är min starka sida, visade det sig vid ett senare tillfälle, att tränaren för Hällefors damlag, tyckt om det han sett. Jag fick höra att han vill ha med mig i laget. Jag blev riktigt förvånad, men även glad. Hur det nu blir med det, får vi allt se!
 

Mitt namnhalsband

Hej på er! Gårdagen började liksom vanligt med en tre och en halvtimmes svenskalektion. Till skillnad från de övriga skoldagar, åt jag och min älskade vän Alice.M, lunch på skolans egna restaurang, Silvergrytan, som drivs av skolans egna elever på Restaurang- & livsmedelsprogrammet. Hur trevligt som helst! ♥
Vi bjöds på en förrätt i form av en enklare sallad, och en vegetarisk varmrätt, bestående av Quorn, pommes frites, bearnaise och grilltomat. Proppmätta som vi var tackade vi dock nej till efterrätten. Riktigt gott, om ni frågar mig!

Därefter väntade en eftermiddag med gymnasiearbete. Halv fem blev det dags för årets första danslektion, om det var skönt att äntligen få dansa! Vid sex-tiden var det bara att byta om till varmare klädsel, för att sedan ge mig av mot en månskenstur på skidor i Knuthöjdsmossen. Dock syntes inte en skymt av månen, men vad gjorde det, när det var så underbart som det var! Ett riktigt bra avslut på dagen!

Liksom vanligt, spenderades även denna fredag på skolan, där jag arbetat med både mitt gymnasiearbete och fördjupningsarbete inom naturkunskap. Hemkommen och en aning sliten, möttes jag av ett litet paket från Mittnamnhalsband. Innehållande ett otroligt vackert halsband i mitt eget namn. Detta smycke kan ni finna här.
Nu väntar mig en eftermiddag med en hel del studier. Ni får ha det så bra, så hörs vi igen, om ett tag!
 
 

Above & Beyond ft. Alex Vargas - Sticky Fingers

 

#173 Daily boost

 

Aktivitetsdag på Pihlskolan

Hej på er! Hoppas ni alla fått er en toppenstart på denna vecka, och onsdag! Liksom varje år, vid denna tidpunkt, hölls det under denna dag, en aktivitetsdag på min skola. Där jag och de övriga elever på skolan fått möjlighet välja mellan en hel del olika utomhusaktiviteter. För min egen del, spenderades denna förmiddag med skridskoåkning. 

Framåt eftermiddagen, bar det av mot Gäddsjön, där det bjöds på lunch. Därefter fick vi alla göra ett val, antingen fick vi möjligheten att lära oss mer om hur man bör hjälpa den utsatta, på bästa möjliga vis, eller att prova på hur det känns när olyckan är framme ute på isen, genom att hoppa ner i en isvak, samt försöka ta sig upp igen. Jag valde det sistnämnda.
 Bilder lånade från facebook och NA.

Efter två år, var jag först ut att hoppa ner ner i isvaken. Man kan tro att man bör vara väldigt beredd efter en sådan lång tid, men nej. Man vet ingenting om någonting, förrän man har varit med om det. Nu vet jag även det. En riktigt rolig och bra erfarenhet!

Nu väntar mig, en varm och skön dusch, därefter en hel del filmtittande. I ett försök att ladda upp inför morgondagen. En dag med skola, årets första danslektion, samt en månskenstur på skidor, inom kursen Idrott och hälsa 2. Nu får ni ha det bra, så hörs vi igen om ett tag!
 

Silica Active Care review

Hej på er mina fina läsare! Hoppas ni alla fått er ett riktigt fint avslut på denna vecka, samt söndag! Som ni redan vet, började jag med Silica Active Care, den 21 December 2014. Efter ca 1,5 månad, har det nu blivit dags för en liten review på produkten.
Som jag i ett tidigare inlägg nämnde, innehåller Silica Active Care, zink och biotin, som bibehåller hår, hud och naglar. Så hur har det egentligen gått för min del? Har det verkligen blivit någon skillnad, sedan jag började med detta?

Ja det har det. Tidigare var mina naglar väldigt lättböjda, med andra ord, svaga. De gick ofta av och de vägrade att växa ut. Mina naglar har nu vuxit på längden, men de har även blivit mycket starkare än tidigare. Det är helt otroligt!
Håret då? Liksom mina naglar, var även mitt hår väldigt svagt från början och det tycktes aldrig växa på längden. Efter att jag började med Silica Active Care, bröts inte lika mycket hår av, det har med andra ord, blivit starkare. Trots att det ännu inte gått två månader sedan jag började med produkten, har jag lagt märke till en mindre skillnad, det har vuxit. Om jag blev glad!

Då jag parallellt med detta, började använda mig av produkten African Black soap, kan jag inte med säkerhet säga om skillnaden på min hud beror på den först- eller sistnämnda produkten. Men för min egen del har skillnaden på min hud, varit blandad.

Den positiva skillnaden, är att huden känns mycket mjukare, samt lenare än tidigare. Den både känns och ser yngre ut än tidigare. Den negativa skillnaden, är att jag har haft väldigt mycket problem med huden, under den senaste tiden. Varför just detta är så pass negativt för mig, är för att jag aldrig tidigare haft liknande problem med min hud, i form av finnar och sådant. 

Även den sistnämnda produkten, har jag nu använt mig av i över en månad, vilket är den tid som behövs för att huden ska vänja sig vid en ny produkt. Det har inte blivit någon förbättring, vilket leder till det beslut jag tagit, denna dag. Jag kommer att ta en paus från African Black Soap, gällande ansiktet, samt återgå till den tidigare produkt. 

Jag har även kontaktat Skincity's utbildade hudterapeuter, för att få lite extra hjälp att ta reda på vad som är orsaken till detta. Så vi får se hur det går. Men om vi återgår till den aktuella produkten, Silica Active Care, kan jag säga att jag kommer att fortsätta att använda mig utav detta, då jag har sett en hel del bra resultat. Någonting jag glatt kan rekomendera!
 

10 Saker ni inte visste om mig

1) Jag tror på ödet.
Jag tror att allt som sker i livet, sker av en anledning. Som en vägledning, vare sig man ser det från början, eller i slutet. Man kanske inte alltid ser det, eller så kanske det ännu inte existerar, men jag tror att allt kan forma sig en anledning, med tiden.

Jag tror däremot inte att allt i livet är förbestämt, att man är dömd till ett visst liv. Jag tror att ödet förändras efter de val man gör. Att det är speciellt anpassat för individen själv, bland annat för att stärka, samt bygga upp denna som person.

2) Jag tror på positivitet.
Jag tror att allt har att göra med hur man ser, på saker och ting. Man kan alltid välja mellan att se saker från en positiv eller negativ synvinkel.Jag tror helt enkelt inte att det går att leva ett positivt liv, med en negativ inställning.

Med en negativ inställning kommer man alltid finna fel i livet, och det kommer alltid att finnas någonting att klaga över. Vare sig det är dåligt väder, eller sådant som inte går att ändra på.

Med en positiv inställning spenderar man inte sitt liv med att ständigt leta fel i tillvaron, utan man fokuserar istället på det som är bra i livet. Man ser det mesta från den ljusa sidan, samt att man inser att det inte är någon idé att lägga mer energi än nödvändigt på sådant som man inte kan göra någonting åt. Man uppskattar det man har, istället för att sukta efter mer och mer.

3) Jag har ett stort behov av att prata.
Jag känner ett stort behov av att prata, mycket och ofta, med de personer som står mig närmast. Exempelvis när jag har någonting på hjärtat, en vilja att utrycka och vädra mina tankar, känslor och mig själv, samt att bolla med detta med någon annan än mig, för att få andras synpunkter på det hela.

Men jag känner även ett behov av att prata, bara för att prata. Att prata av mig, om exempelvis dagen, vad jag har gjort, samt vad jag planerar att göra. Om allt och lite till. Jag tycker helt enkelt om att prata, vilket jag kan göra timmar i sträck, utan att tröttna.

4) Jag har tre födelsemärken i mitt vänstra öga.
Om jag kollar upp, ner och åt höger, kan man se tre små bruna födelsemärken i mitt vänstra öga. Jag minns att jag blev väldigt förvånad när jag lade märke till dessa. Aldrig hade jag hört talas om detta tidigare.

5) Jag har två identiska märken på vardera kind.
I mina yngre dagar, bar jag på två små röda märken, på varsin sida av min mun. När jag blev äldre, ändrade dessa färg, de blev en aning ljusare än min normala hudfärg. Om man kollar noga, kan man se dessa än idag.
6) Jag planerar allt.
Jag älskar att planera och jag planerar allt, samt så mycket som går att planera. Jag använder mig av en lista på datorn, där jag skriver mer detaljerat, samt en almanacka, där jag skriver mer övergripligt. Detta ger mig en bättre blick på vad som bör och ska göras, samtidigt som det bidrar till en en förbättrad fokus. Jag mår helt enkelt bättre av det, då jag föredrar ordning och reda.

7) Jag kan inte vissla.
Jag har ännu inte lärt mig att vissla. När jag väl visslar, så visslar jag inte med mina läppar. Då kanske ni undrar, hur visslar man annars? Själv rullar jag ihop min tunga som ett rör, och visslar.

Jag minns när jag var liten, när klassen sjöng "Kan du vissla Johanna? Javisst kan jag det!" och allihop började vissla, jag brukade mima och jag tyckte att jag var så dålig som inte kunde vissla. Idag är detta bara en del av mig, jag kan inte vissla ordentligt, men det gör mig ingenting.

8) Jag älskar Hardstyle.
Musikstilen Hardstyle, är den typ av musik som jag, för min egen del, anser passa till allt från att plugga i lugn och ro, till att festa ordentligt och ha kul. En stil som gör mig både glad och peppad. I framtiden vill jag delta i en hardstyle festival, så som exempelvis Defqon. Det skulle vara guldvärt ♥


9) Jag älskar vampyrer.

Ända sedan jag var liten har jag haft en speciell kärlek för vampyrer. Det kunde gälla allt ifrån böcker, filmer och serier. Där mina två favorit serier "The Vampire Diaries" och "The Originals", kommer in i bilden. Men även till själva utseendet, detta gällande halloween. Jag minns att jag, när jag var yngre, alltid ville klä ut mig till en vampyr, med vassa löständer och mörkt sminkade ögon.

10) Jag är en Sims-nörd.
Det är inte många som vet detta om mig. De som vet, är min familj, samt ett fåtal av de personer som omgav mig i mina yngre dagar, om dem fortfarande minns. Ett stort intresse, men som jag inte känner något behov av att dela med mig om. Det vill säga, förutom i detta inlägg.

Första gången jag spelade The Sims, var jag en flicka på nio år. Ända sedan dess har jag haft en speciell kärlek för spelet. Om ni någon gång sett mig exalterad, så är det ingenting emot vad jag blir, när jag väl sätter mig och spelar. I början av mars planerar jag att både köpa mig en ny dator, samt det nya spelet, The Sims 4.
Självklart har jag samlat på mig en del, under dessa år. Här ovan ser ni min lilla samling.
 

RSS 2.0