Unhcr - The search for Syria

Här är ännu ett klipp som jag verkligen anser att ni, mina läsare bör ägna de närmaste minuter till att kika på.
Dela gärna vidare detta klipp, för en större spridning!

 

#172 Daily boost

 

E.l.f. eyeliner & lipstick

Hej på er mina fina! Hoppas ni alla, fått er en toppenstart på denna söndag! Liksom jag i ett tidigare inlägg nämnde, klickade jag för ett tag sedan hem en del produkter från E.l.f Cosmeticsbland annat produkterna Cream Eyeliner (Black) och Moisturising Lipstick (Red Carpet).
För min egen del, älskar jag denna eyeliner, då den är relativt lättanvänd, även för nybörjare som jag själv. En produkt jag starkt rekomenderar! Denna eyeliner kommer tillsammans med en tillhörande borste.
Färgen på läppstiftet var helt och hållet underbar, dock anser jag, för min egen del, att konsistensen var en aning kladdig. Så om ni är för lite kladdigare läppar, kan jag rekomendera även detta!
 

You are more

Här är ett klipp som jag verkligen anser att ni, mina läsare bör ägna de närmaste minuter till att kika på.
Dela gärna vidare detta klipp, för en större spridning!
 

Öppet hus på Pihlskolan

Hej på er! Hoppas ni alla fått er en toppenstart på denna helg! För min egen del, har även denna lördag, spenderats på skolan. Där det under denna dag arrangerats öppet hus för allmänheten.

Full rulle, har det minst sagt varit. Alla elever i det samhällsvetenskapliga programmet blev till en början, indelade i grupper, där vi tillsammans med lokala politiker fick chansen att diskutera olika typer av frågor, för att sedan sammanställa detta i slutet av "skoldagen". 
Bilder lånade från facebook.

Mitt i det hela, fick jag och några av mina vänner, smita iväg för att informera skolans besökare om vårt gemensamma gymnasiearbete, PI - Pihlskolans Idrottsprojekt. För att därefter bli intervjuade av NA tidning. Mer angående detta projekt kan ni läsa i denna artikel! Följ även vår facebook-sida!

Att ha spenderat dessa timmar på skolan, resulterar i en extenderad helg, det vill säga att jag som deltagare i detta, får kompensationsledigt på måndag, vilket var värt det hela! Nu väntar mig en helg med studier. Ni får ha det så bra, så hörs vi igen om ett tag!
 

#171 Daily boost

 

Bea Miller - Young blood


 

#170 Daily boost

 
 

New in from Gina Tricot

Snön försvann, lika fort som den kom, det var vad vi alla trodde. Det vi inte visste, var att lilla Grythyttan, åter igen skulle bli snötäckt och vit. Det blev kallare än gången innan, vilket i sin tur, ledde till att jag klickade hem en grovstickad mössa och tubhalsduk, från Gina Tricot. Jag passade dessutom på att klicka hem fyra nya par sockor, i lite olika färger och mönster, för att även förhindra att mina fötter fryser till is.
Camilla hat/ Camilla cylinder/ Chenille 2-pack sock/ Chenille 2-pack sock
 

Hedegaard - Make you proud

 
 

#169 Daily boost

 

4 Nya från Nelly


Fuzzy CardiganMetallic Lace BustierSlinky V Shoulder Padded BodysuitPlatform Wedge
 
 

French manicure by Isadora

Hej på er! Hoppas ni alla fått er en toppenstart på denna helg! För min egen del, sparkades denna dag igång med en längre sovmorgon, samt frukost på sängen. En riktigt bra start på dagen, om ni frågar mig!

Efter en lång och skön dusch, fick jag syn på de nya lacken, som jag tidigare under veckan klickat hem från nelly, och bestämde mig då för att piffa upp mina naglar en aning. 
 
Liksom vanligt nuförtiden, är denna helg planerad att spenderas med en del egna studier. De ämnen jag planerat att ta mig igenom denna gång, är bland annat Naturkunskap, Ledarskap & Organisation, men jag har även tänkt att skriva en del på mitt gymnasiearbete. Nu får ni ha det så bra, så hörs vi igen om ett tag!
 
 

New in from H&M

Under veckan droppade det ner ett ytterligare litet paket i brevlådan, denna gång, innehållande av tre nya ögonskuggspaletter, i de underbara nyanserna beige, brun och svart, från H&M.
Beige/Nudes kan ni finna här!
Brun/Smokey kan ni finna här!
Svart/Smokey kan ni finna här!
 

Josef Salvat - Diamonds

"We’re like diamonds in the sky.." 
 

#168 Daily boost


The perfect watch


 
 

Nicki Minaj ft. Ariana Grande - Get on your knees

 

#167 Daily boost


E.l.f. eyebrow kit & mascara

Hej på er mina fina! Hoppas ni alla, fått er en toppenstart på denna onsdag! Liksom jag i ett tidigare inlägg nämnde, klickade jag för ett tag sedan hem en del produkter från E.l.f Cosmetics, bland annat produkterna Studio Eyebrow Kit (Dark) och Waterproof Lengthen & Volumise Mascara (Black)
För min egen del, älskar jag detta ögonbrynskitt, det är lättanvänt och resultatet är mjukare och mer naturligt, än ögonbrynspennor, som ofta resuterar i skarpa drag. Detta kitt inkluderar en liten spegel, samt en dubbelborste för gelé och puder.

För att ni ska kunna se skillnaden mellan att ha på dessa produkter, och inte, har jag här nedan, valt att endast applicera detta på högra sidan av mitt ansikte, det vill säga, vänstra ögonbrynet och fransar, på bilderna. 
Här har jag även fyllt i det resterande, det vill säga den andra sidan, för att visa er den fullständiga looken, samt utseendet för idag. Väldigt enkel och naturlig, endast mascara och ögonbryn. Det jag kände för, denna dag.
 

Tre år i bilder

Den 12 december 2014, spelade jag min allra sista volleybollturnering, som elev på Pihlskolan. Efter tre år av både fysisk och psykisk träning, lyckades vi ta oss till en andraplacering i finalen, men vi tog även hem priset för utklädnad, andra året i rad!


När jag nu, i efterhand, blickar tillbaka över de år som varit, ser jag inte endast en positiv utveckling i mina skickligheter som volleybollspelare, utan jag ser även en stor utveckling i mig, som person. 

Under dessa tre år, har jag gått från att ha varit en vilseledd och självhatande flicka på sexton år, diagnoserad med olika typer av ätstörningar, till att vara en arton-, snart nittonåring, målmedveten kvinna. Friskare nu, än någonsin förr, både i kropp och själ. Jag skulle aldrig kunna vara mer nöjd med den jag är, än vad jag är, just idag.

Jag är dessutom medveten om att jag inte hade lyckats på egen hand. Det här är ett tack, ett tack till alla er som stått ut med mig, när jag varit som allra värst. Ett tack till er, som aldrig tillät mig att ta den lätta vägen och ge upp. Till er, som tvingat mig att kämpa och till er, som fick mig att se ljuset i tunneln. Tack för allting 
 

Amber Run - Just my soul responding

"It's just my soul responding, to the happy heart of holding .." 

#166 Daily boost


 

New in - Två månaders resumé - Del 3

Efter många om och men, fann jag äntligen mina drömskor, inför min kommande bal 2015, som jag sedan klickade hem från Danmark. Överlycklig blev jag när det visade sig att de var otroligt mycket snyggare i verkligheten, vilket jag ansåg vara omöjligt, samt när dem satt som glasskon på askungen. Helt och hållet perfekt!
Efter en lång dag i Örebro tillsammans med min mor, kom jag även hem med nya örhängen från Glitter, och inte vilka örhängen som helst, utan de örhängen jag planerar att bära på min bal. Helt felfria! Jag passade samtidigt på att köpa nya små örhängen till mitt nya hål.
Jag fann dessutom en snygg och rymlig kuvertväska på Lindex, som jag planerar att bära till balen, men även andra finare tillställningar.
Slutligen, klickade jag hem en ny axelbandslös bh av märket Wonderbra, från Nelly. Även denna satt perfekt!
 

New in - Två månaders resumé - Del 2

Jag läste en hel del om kokosoljans effekt på människokroppen, och det visade sig att oljan bland annat, anses vara väldigt bra för håret, exempelvis mot torrhet och friss, men även som hårinpackning. För torra kroppsdelar, exempelvis knogar och läppar. Någonting som alltid drabbar mig under vinterperioden. Vilket i sin tur, ledde till att jag klickade hem kallpressad extra virgin kokosolja.
Då min tidigare kam plötsligt gick itu, klickade jag hem en ny bredtandad kam från The body shop, i trä denna gång, då träet fördelar och jämnar ut hårets naturliga oljor. Jag passade även på att klicka hem en lip butterDetta innan jag läst på om kokosoljan.
Jag ansåg att det var besvärligt att linda in håret med en vanlig handduk, efter tvätt eller vid hårinpackning. Det blev tungt och ramlade ofta av, vilket ledde till att jag klickade hem en så kallad Turbie TwistEn praktisk mikrofiberhandduk, som du sätter på huvudet, snurrar och fäster i en snodd på baksidan. Mer om denna produkt kan du läsa här!

 

New in - Två månaders resumé - Del 1

Vinterkylan letade sig in i lilla byn Grythyttan, vilket gjorde att jag inte längre kunde bära vilka skor som helst. Efter en stunds letande, fann jag ett par snygga och varma kängor, av märket Even&Odd, samt klickade hem dessa.
Jag kände ett behov av lite nytt och fräscht i sminkväskan, vilket i sin tur, ledde till att jag klickade hem E.l.f. Cosmetics Beauty Book (Natural Look), Studio Eyebrow Kit (Dark)Waterproof Lengthen & Volumise Mascara (Black), Cream Eyeliner (Black), Moisturising Lipstick (Red Carpet), Small Brush Holder, Studio Stipple BrushPowder Brush, Blush Brush, Small Smudge Brush, Blending Eye Brush, Daily Brush Cleaner.
Efter många om och men, lärde jag mig att dricka en större mängd vatten om dagarna, vilket gjorde att jag äntligen kunde börja med Silica Active CareSilica innehåller zink och biotin, som bibehåller hår, hud och naglar. Hur detta har fungerat för mig, får ni veta, om ett par veckor!
Jag ville ha en djuprengörande produkt, som rengjorde huden på ett skonsamt sätt, med hjälp av naturliga ämnen och fann African Black SoapTvålen innehåller inga färgämnen, konstgjorda parfymer, animaliska produkter eller andra konstigheter.

Denna tvål anses vara effektiv mot akne, hudutslag, solskador, samt förebygger rynkor. Med hjälp av sin kokosolja 
ersätts gamla celler med nya vilket resulterar i en mjukare, friskare och mer ungdomlig hud. Denna föryngrar dessutom hårbotten, ger näring till torrt och skadat hår, samt förhindrar bildningen av mjäll. En multiprodukt, helt enkelt! Hur denna har fungerat för mig, får ni veta, om ett par veckor!
I samma veva, fick jag en julklapp av min näst äldsta syster Paula, innehållande African Black Soap, i form av en Body Wash, om jag blev glad!
 

Ett kliv i livet (Mina egna tankar till "Lilla nobel")

Slänger nu upp mitt tredje och sista bidrag till "Lilla nobel". Detta bidrag i form av "Egna tankar", ett bidrag som liksom mina tidigare bidrag, är baserad på mig själv och mitt liv.

För mer förståelse föreslår jag att ni dessutom läser min novell, från mitt första år. "Längtan till att vara den man vill vara" hittar ni här! Men även min dikt, från mitt andra år. "Från dröm till mardröm" hittar ni här!

Ett kliv i livet (Mina egna tankar till "Lilla nobel")
Mitt namn är Filippa, Filippa Vivianne Wallin, för att vara exakt. För lite mer än två år sedan, tog jag ett kliv, ett kliv som skulle komma att förändra hela min framtid. Klivet in på gymnasiet Pihlskolan.

Det var höst och jag hade precis fyllt mina sexton år. Jag var trött på att vara den jag tidigare varit, den tysta flickan som ingen såg. Jag ville duga, vara bra, bli älskad, för den jag egentligen var.

Jag hade en längtan så stark, en längtan om att vara den jag alltid velat vara. Den dröm jag haft, var en ren mardröm, men detta insåg jag inte då. Jag strävade så hårt, för att nå mitt mål. Till sist befann jag mig, på tröskeln till min egen död. Jag tog ett kliv tillbaka, det var först då jag förstod. Jag ville leva, innan jag dog.

Månaderna gick, lika fort som de kom. Klockan slog tolv, och plötsligt hade ännu ett år, gått. Jag välkomnade 2014 med öppna armar, det här var mitt år, det skulle bli bättre än någonsin förr. Det blev det.

Jag insåg mitt värde och lärde mig att älska mig själv. Jag var bra, som jag var, oavsett vad de andra sade. Jag hade blivit den jag ville vara, genom att trotsa min egen dröm. Jag var äntligen, jag.

I samband med detta, förlorade jag en del, men jag fann så himla mycket mer. Genom att älska mig själv, tillät jag även andra att göra detsamma. Jag fann kärlek i en person, en person som kom att betyda mer än vad endast ord kan beskriva. Vars namn får mitt ansikte att lysa upp, mitt hjärta att bulta, samt en känsla av värme och ren lycka.

Idag är jag glad, glad över mitt val att ta klivet tillbaka. Ett kliv som gjort att jag står där jag står idag. Ett kliv som gjort att jag inte ligger död och begravd. Jag är inte längre en flicka på sexton år, inte heller trött på att vara jag. Om ett halvår tar jag studenten, klivet ut ur Pihlskolan. Glad kommer jag att vara, över att jag, är jag.
 


1 Januari 2015

Hej på er mina fina läsare! Hoppas ni alla, fått er en toppenstart på det nya året! Efter ca två månaders bloggpaus, har jag nu samlat ihop mig en aning, samt återfått en del av min försvunna energi. Anledningen till denna längre paus, är och förblir privat. Jag kan inte garantera er regelbundna inlägg, men jag gör mitt bästa. Ett nytt år, kräver ett nytt försök.

Två månader är en lång tid, alltså har det hänt en del. Under dessa månader, har min äldsta syster, Linda, från Göteborg, hunnit komma på besök tillsammans med sin man och deras två döttrar, Emma och Smilla. Två av mina tre, älskade systerdöttrar. Tillsammans firade vi, vår faders 70 årsdag, väldigt trevligt.
Jag har kämpat på i skolan, samt gjort mitt bästa. Jag har skrivit ännu ett bidrag till Lilla nobel på skolan, mitt tredje och sista. Det kändes inte perfekt som de tidigare, men det fick duga. Mitt bidrag inom "Egna tankar", kan ni läsa här.

Förutom detta har jag förändrats en aning, till det yttre. Jag har tagit ett ytterligare hål, i högra örat, någonting jag länge velat göra. Jag har även kommit till ett beslut. Inom en snar framtid, kommer jag att skaffa mig en tatuering. Inte vilken tatuering som helst, utan en tatuering i form av en kungsörn, som kommer att smycka min högra överarm.

Snön har hunnit falla i lilla Grythyttan, mitt hem, och jag har gått på mitt allra sista jullov. Tillskillnad från de tidigare år, firade jag inte jul nu senast. Istället befann jag mig på min nuvarande arbetsplats, Gästgivaregården. Men inte är jag nedstämd för det, det var roligt, samt en bra upplevelse i livet.

Massvis med paket, har droppat ner i brevlådan, däribland innehållande "Silica Active Care", "African Black Soap" i form av tvål och body wash, samt Kokosolja, men mer om detta finner ni i kommande inlägg. Jag kan även inflika att min studentmössa både är beställd, och betalad. Så nu ser jag fram emot min sista termin på gymnasiet Pihlskolan!

Mitt löfte för det nya året? I år ska jag, Filippa Vivianne Wallin, vara positiv. Jag ska lära mig att tänka och leva positivt. Utesluta all negativitet från mitt liv. Bara då kommer jag att finna min inre frid.
 

RSS 2.0